I AM… at kunstuitleen Doetinchem

I AM… at kunstuitleen Doetinchem 1600 1600 Petra de Vries

I AM … Petra de Vries                                                               

Doetinchem – Kijkt ze mij aan, of toch langs mij heen? De expositie van Kunstenaar in de Spotlight  Petra de Vries in Kunstuitleen Stadsmuseum is als een Mona Lisa in het kwadraat. Vrouwengezichten, bedekt of vrijmoedig, vullen de ruimte.

Kleine tekeningen in wit, steeds hetzelfde gezicht. Ook grotere formaten in kleur, insecten en bladeren kruipend over het gelaat. Opeens een gigantisch portret van een lupus (wolf). Het werk van Petra de Vries (Gorredijk, 1975) gaat over haarzelf. Of ook over de toeschouwer? Zonder vooroordeel zie je meer dan op het eerste gezicht lijkt.

Opgeleid aan twee kunstacademies (AKI en ArtEZ) is Petra kunstenaar en docent. In 2016 doet de performance haar intrede. Zo is ‘Shedding skin’ op de expositie op video te zien. Een aantal getoonde werken van Petra zijn te huur of te koop.

Op zaterdag 11 mei van 14.00 tot 16.00 uur is er een kunstenaarsontmoeting met Petra de Vries in de Doetinchemse Kunstuitleen. Of blijkt deze ontmoeting een performance te zijn? Publiek is van harte welkom, de toegang is gratis. 

www.kunstuitleenstadsmuseum.nl
Te zien t/m 01-06-2019
Openingstijden: di t/m za: 10.00 – 17.00 uur, zo: 13.00 – 17.00 uur

Burgemeester van Nispenstraat 2, Doetinchem